تاریخچه کامل هوش مصنوعی
سلام به تمامی همراهان عزیز شریف ایدیا. امروزه همه جا میتوانیم اثری از هوش مصنوعی ببینیم. تابه حال شده با خود فکر کنید داستان از کجا شروه شده. در ویدیو بالا تاریخچه هوش مصنوعی را از اول تا به امروز شرح داده ایم.
تاریخچه هوش مصنوعی
امروزه هوش مصنوعی قادر به پردازش اطلاعات با حجم بالایی است. اما چطوری هوش مصنوعی به همچین سطحی رسیده است. طبق آمار واقعی از هر پنج شرکت حداقل یک شرکت از هوش مصنوعی استفاده میکند. این ها همگی نشان میدهد که هوش مصنوعی چقدر پیشفرت کرده است.
تاریخچه هوش مصنوعی بسیار جذاب می باشد. خیلیها فکر میکنند که هوش مصنوعی از زمانی که برای اولین بار ساخته شد بسیار حمایتشده است و همیشه در حال پیشرفت بوده. این طرز فکر غلط می باشد و هوش مصنوعی هم دورانی سختی را گذارانده. در تاریخچه هوش مصنوعی به تمامی این نکات می پردازیم.
داستان ازکجا شروع شد ؟
شاید باور اش سخت باشد اما همه چیز از سینما شروع شد! سینما برای اولین بار مفهوم ربات که دارای هوش مصنوعی است را به دنیا معرفی کرد. جادوگر شهر اُز اثر لایمن فرانک باوم فیلمی است که همه دیده ایم. این فیلم کارکتری داشت به نام آدم آهنی که یک ربات شبیه به انسان بود و هوش مصنوعی داشت. فیلمی دیگر که به احتمال زیاد نشنیده این متروپلیس اثر فریدیش کریستیان انتون است. این فیلم کرکتری داشت به نام ماریا که یک ربات انسان نما بود.
خلاصه اینکه این دو فیلم برای اولین بار هوش مصنوعی را معرفی کرد. حال فهمیدیم که سینما در علم بسیار تاثیر داشته سینما هوش مصنوعی را به دنیا آورد. داستان های علمی-تخیلی که امروزه می سازنند همگی فرضیه های دانشمندان را به ما نشان میدهد و احتمالاتی که ممکن از اتفاق بیافتد. مثلا سفر به مریخ یا آخرالزمان و… همگی یک فرضیه هستند.
آلن تورینگ دانشمند نابغه
از بحث سینما که خارج می شویم و دوباره به بحث تاریخچه هوش مصنوعی میپردازیم. آلن تورینگ یکی از دانشمندان بسیار باهوش آن دوران بود. پیشنهاد میکنم که حتما درباره او تحقیق کنید. او برای اولین بار مقاله نوشتن که در ان به بحث ساخت یک ماشین دارای هوش مصنوعی پرداخت. تورینگ میگوید : انسان ها از اطلاعات موجود و همچنین دلیل برای حل مشکلات و تصمیم گیری استفاده می کنند ، پس چرا ماشین ها نمی توانند همان کار را انجام دهند؟ متاسفانه تورینگ هیچ وقت موفق نمیشود.
چرا آلن تورینگ موفق نشد ؟
متاسفانه در زمان تورینگ مشکلات زیادی وجود داشت. یکی از مشکلات بزرگ تورینگ کامپیوتر ها بود! تا قبل از سال 1949 کامپیوتر ها فاقد اصلی ترین پیش نساز ساخت یک هوش مصنوعی بودند. آن هم دخیره سازی دستورات بود. یعنی آن زمان وقتی به کامپیوتر میگفتین که 2+2=4 است و ان را دوباره بپرسید به شما اخطار میدهد و جوابتان را نمیدهد چون نمیتوانست دستور 2+2=4 را ذخیره کند.
مشکل دیگر تورینگ که سبب شد ا نتواند اولین هوش مصنوعی جهان را بسازد هزینه های بالا بود. در آن زمان شما تنها برای کرایه یک کامپیوتر باید ماهی 200000 دلار میپرداختین و این رقم بسیار است. به همین دلیل تورینگ به دنبال سرمایه گذار گشت تا بر روی این پروژه سرمایه گذاری کند اما موفق نمیشود و در سال 1954 جان خود را از دست میدهد.
کنفرانسی که همه چیز را آغاز کرد !
پنج سال بعد ، اثبات مفهوم از طریق آلن نیول ، کلیف شاو و هربرت سایمون ، نظریه پرداز منطق آغاز شد. نظریه پرداز منطق برنامه ای بود که برای تقلید از مهارت حل مسئله انسان طراحی شده بود و توسط تحقیق و توسعه (RAND) شرکت تأمین شد. به نظر بسیاری اولین برنامه هوش مصنوعی است و در پروژه تحقیقاتی تابستان دارتموث در مورد هوش مصنوعی (DSRPAI) به میزبانی جان مک کارتی و ماروین مینسکی در سال 1956 ارائه شد. در این کنفرانس تاریخی ، مک کارتی با تصور یک تلاش مشترک بزرگ ، محققان برتر از زمینه های مختلف برای بحث آزاد درباره هوش مصنوعی ، اصطلاحی که وی در همان واقعه ابداع کرد. متأسفانه ، این کنفرانس از انتظارات مک کارتی کوتاه بود. مردم به دلخواه خود می آمدند و می رفتند ، و توافق در مورد روشهای استاندارد برای این رشته وجود نداشت. با وجود این ، همه با جان و دل با احساس دستیابی به هوش مصنوعی همسو بودند. اهمیت این رویداد را نمی توان تضعیف کرد زیرا بیست سال آینده تحقیقات هوش مصنوعی را تحت تأثیر قرار داده است.
هوش مصنوعی امروز در همه جا
میدانیم که در عصر big data زندگی میکنیم و هوش مصنوعی قادر به پردازش هر نوع اطلاعاتی است. امروزه هوش مصنوعی در صنعت های زیادی به کار می اید. مثل : بانکداری و سرگرمی و پزشکی و… با این حال هنوز پژوهش بر روی هوش مصنوعی ادامه دارد و خیلی ها بر روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری میکنند. امروز هوش مصنوعی به قدری در حال پیشرفت است که شما رهبر هر کشوری هم باشید نمیتوانید به هیچ شکلی جلوی پیشرفت آن را بگیرید.
مطلبی از سایت شریف ایدیا
نویسنده : آروین شریف نژاد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.